خریداران می توانند در بازار اینترنتی ویترین نت با ثبت درخواست خرید و یا تماس مستقیم با تعداد زیادی از تامین کنندگان چیلر ارتباط برقرار کنند.
با جست و جو در میان هزاران محصول و پس از گفت وگوی مستقیم با تامین کنندگان چیلر می توانید سفارش خرید خود را به روش مستقیم و یا از طریق خرید امن ویترین نت ثبت کنید.
یکی از کاربردهای اصلی سیستمها تهویه، تغییر دمای محیط است. اما برای این امر در این نوع سیستمها از دستگاههای مختلفی استفاده میشود. چیلر از جمله دستگاههای سرمایشی در سیستمهای تهویه مطبوع است که در انواع مختلفی تولید میشود تا بتواند دمای محیط را در زمان تعیین شده کاهش دهد. اما اساس کار چیلر دقیقا به چه شکل است؟ در چه انواعی تولید میشود؟ قیمت چیلر چقدر است و این که در خرید چیلر باید به چه نکات و مواردی توجه شود. با ویترین نت تا انتها همراه باشید تا هر آنچه باید در رابطه با این دستگاهها لازم است بدانید، در اختیارتان قرار دهیم.
چیلر
تهویه مطبوع (Heating، Ventilation، and Air Conditioning) که به اختصار HVAC خوانده میشود، به سیستمهای مختلفی اطلاق میشود که برای انتقال هوا بین مناطق داخلی و خارجی، همراه با گرمایش و سرمایش ساختمانهای مسکونی و تجاری استفاده میشوند. در واقع یکی از کاربردهای اصلی سیستمهای تهویه مطبوع، تغییر دمای محیط مد نظر شما است، به این شکل که محیط را در زمستان گرم و در تابستان خنک میکنند. برای تغییر دما در این سیستمها از دستگاههای مختلفی استفاده میشود که یکی از آنها، چیلر نام دارد. در ادامه قصد داریم خدمتتان بیان کنیم که چیلر چیست؟ چه کاربردی دارد؟ همچنین ذکر خواهیم کرد که در خرید بهترین دستگاه چیلر باید به چه نکاتی توجه داشت. با ما تا انتها همراه باشید
چیلر چیست؟
چیلر (دستگاه خنک کننده) دستگاهی است که با به گردش درآوردن مایعی به عنوان مایع خنک کننده که دمای آن توسط چرخه مبرد تنظیم میشود، دما را کنترل میکند. این دستگاه در سیستمهای تهویه مطبوع ساختمانها و کارخانجات نیز کاربرد دارد. میتوان چنین گفت که دستگاه چیلر به عنوان وسیلهای مناسب و کارآمد برای خنک کردن قطعات مولد گرما و تجهیزات تهویه مطبوع مانند دستگاه های پردازش لیزری و دستگاههای گرمایشی است. این دستگاه میتواند مشکلات سرمایشی محیطهای مختلف را حل و هزینههای جاری برای استفاده از انرژیها و دستگاههای دیگر جهت برودت را کاهش دهد. چیلر در واقع قادر است که گرمای گرفته شده از سیالی مثل آب را یا به بیرون از محیط انتقال دهد، یا دوباره آن را در بخشهای مختلف سیستمهای تهویه مطبوع به کار گیرد.
چیلر چه انواعی دارد؟
همان طور که گفتیم، چیلر وظیفه خنک سازی محیط در سیستمهای تهویه مطبوع را بر عهده دارد. این دستگاهها در حالت کلی به 2 دسته تقسیم میشوند که هر یک به نوعی و با کارکرد خاصی اقدام به خنک سازی محیط میکنند:
- چیلرهای تراکمی
- چیلرهای جذبی
هر کدام از این چیلرها به نحوی موجب خنک شدن هوا در سیستم تهویه مطبوع میشوند.به عنوان مثال، چیلرهای تراکمی با استفاده از انرژی الکتریکی و چیلرهای جذبی با استفاده از انرژی حرارتی باعث ایجاد برودت و سرما میشوند. از نظر شکل خنک سازی محیط و سیال موجود در سیستم تهویه، میتوان چیلرها را به 3 نوع دیگر تقسیمبندی نمود:
- آب خنک
- هوا خنک
- تبخیری
در ادامه شما را با این انواع به صورت کامل آشنا میکنیم.
-
چیلرهای تراکمی:
در این نوع چیلرها، گاز ابتدا توسط کمپرسور متراکم شده و بعد به کندانسور انتقال داده میشود تا به حالت مایع تبدیل شود. مایع ایجاد شده از شیر انبساط عبور کرده و فشار آن کاهش پیدا میکند تا وارد فضای خنک کننده شود. کاهش فشار رخ داده موجب تبخیر مایع شده و در نتیجه مایع سرد کننده با از دست دادن حرارت نهان تبخیر خود از محیط خنک کننده، باعث میشود تا دمای محیط مد نظر خنک شود. دوباره این گاز به کمپرسور انتقال داده میشود تا سیکل تبرید دوباره انجام گیرد. چیلرهای تراکمی خود در انواع مختلفی تولید میشوند که برخی از آنها عبارتند از:
- چیلر تراکمی با کمپرسور رفتوبرگشتی
- چیلر تراکمی با کمپرسور اسکرو
- چیلرهای تراکمی با کمپرسور اسکرال
- چیلرهای تراکمی با کمپرسور سانتریفیوژ
-
چیلرهای جذبی:
در نوع جذبی دستگاههای چیلر، از جذبکننده (Absorber) و مولد حرارتی (ژنراتور) به جای کمپرسور کمک گرفته میشود. عمومیترین خنک کنندهای که در این نوع چیلرها برای خنک کردن هوا استفاده میشود، برمید لیتیم (لیتیوم برماید) نام دارد. در سیستمهای برمید لیتیم؛ بخار آب توسط لیتیم برماید غلیظ جذب و در قسمت مولد حرارتی این رطوبت تبدیل به بخار میگردد. بخار آب در کندانسور فشاری بالغ بر ۱/۰ اتمسفر دارد که به حالت مایع در میآید و سپس در خنککننده که تحت فشار ۰٫۰۱ اتمسفر است، دوباره به بخار تبدیل میگردد. آب برای تبخیر شدن گرمای نهان مورد نیاز خود را از محیط خنک کننده گرفته و به این شکل باعث برودت هوا میشود. چیلرهای جذبی نیز در انواع مختلفی تولید میشود که از آنها میتوان به: گروه تک اثره (Single effect) و گروه دو اثره (Double effect) اشاره کرد.
چیلر از چه اجزایی تشکیل شده است؟
به سبب این که چیلرها انواع مختلفی دارند، به طبع اجزای به کار رفته در هر یک نیز متفاوت است و نمیتوان برای هر نوع چیلری، اجزای ثابتی معرفی کرد.به عنوان مثال چیلرهای ترکیبی از این اجزا تشکیل شدهاند:
- کمپرسور
- کندانسور
- اواپراتور
- شیر انبساط
- لرزه گیر
- تابلو برق
در مقابل چیلرهای جذبی نیز از اجزای دیگری تشکیل شدهاند که برخی از آنها عبارتند از:
- جذب کننده
- مولد بخار
- کندانسور
- اواپراتور
- شیر انبساط
- لرزه گیر
- تابلو برق
چیلر چه کاربردهایی دارد؟
به صورت کلی میتوان چنین گفت که چیلر برای خنک سازی محیط و دستگاه استفاده میشود. اما از این دستگاه در دو حوزه تهویه مطبوع و صنعت برای کارکردهای خاصی به کار گرفته میشود. به عنوان مثال چیلر تهویه مطبوع، آب سرد شده در چیلر برای خنک کردن و کاهش رطوبت هوا در مراکز و واحدهای اداری، صنعتی و تجاری متوسط تا بزرگ استفاده میشود، اما در چیلر صنعتی آب سرد شده برای خنککاری کنترل شده محصولات، مکانیزمها و ماشین آلات کارخانه کاربرد دارد. از چیلر صنعتی در این مراکز استفادههای زیادی میشود:
- صنایع پلاستیک
- قالبسازی
- ریختهگری
- صنایع شیمیایی
- صنایع غذایی
- صنایع دارویی
- و غیره
در خرید چیلر به چه مواردی باید توجه داشت؟
در خرید دستگاههای چیلر باید دقت زیادی داشته باشید تا هم دستگاه چیلر بتواند بهرهوری بسیار مناسبی در اختیار شما قرار دهد، هم این که شما بتوانید نیاز خود را به خوبی رفع کنید. در خرید چیلر باید به انواع این دستگاه و ویژگیهایی که هر یک دارد، توجه کافی داشته باشید. به عنوان مثال:
- چیلر جذبی در مقایسه با چیلرهای تراکمی میتواند به شما در صرفهجویی هزینه و مصرف انرژی کمک زیادی کند. این در حالی است که خود چیلر تراکمی ارزان قیمتتر است و به مواد اولیه کمتری جهت خنک سازی محیط نیاز دارد.
- همچنین شایان ذکر است که چیلرهای جذبی ارتعاش کمتری داشته و آلودگی صوتی زیادی تولید نمیکنند. همچنین در این نوع چیلرها از مبردهای مضر استفاده نمیشود و همین امر میتواند موجب کاهش آلودگیهای زیست محیطی و گازهای گلخانهای میگردد.
- چیلر تراکمی به دلیل این که با چند کمپرسور کار میکند، اگر یکی از کمپرسورها از کار بیفتد، عملکرد کلی چیلر دچار اختلال زیادی نشده و میتواند به فعالیت ادامه دهد.
در هر صورت شما باید بعد از مشخص کردن هدف خود از خرید چیلر، به این نکات در رابطه با انواع دستگاه چیلر توجه داشته باشید تا بتوانید اقدام به خرید چیلر نمایید.
قیمت چیلر چقدر است؟
چیلرها در انواع مختلفی تولید میشوند. همچنین برندها و شرکتهای تولید کننده این نوع دستگاهها نیز بسیار زیاد است؛ همین دو عامل سبب میشود تا قیمت هر دستگاه چیلر به دستگاه دیگر متفاوت باشد و نتوان قیمت دقیق و مشخصی برای آنها عنوان کرد. در ویترین نت انواع دستگاههای چیلر با ظرفیتهای مختلف از تولید کنندگان متنوع موجود است. هر کدام از این چیلرها با مشخصات فنی دقیق، ویژگیها و نکاتی که باید در رابطه با هر یک بدانید، ذکر شدهاند تا شما به عنوان خریدار چیلر بتوانید با آگاهی کاملی اقدام به خرید نمایید. همچنین مشاوران متخصص ما در خدمت شما عزیزان هستند تا به سوالات شما در رابطه با هر یک از این دستگاهها پاسخ دهند. بهره مندی از مشاوره تخصصی کارشناسان ما برای شما عزیزان هیچ هزینهای نداشته و کاملا رایگان است. پس با خیال راحت میتوانید همین حالا سوالات خود را مطرح نمایید تا به شما در خرید چیلر کمک کنیم. از هر کجای کشور عزیزمان ایران نیز باشید، به راحتی با چند کلیک میتواند چیلر مد نظرتان را خریداری کرده و در اسرع وقت تحویل بگیرید.