توضیحات
توضیحات سیستم شستشوی دیپ
سیستم شستشوی دیپ یا غوطه وری
در صنایعی که تثبیت رنگ انجام می شود سیستم های شستشو می توانند تاثیر زیادی روی جذب رنگ ها داشته باشند. در سیستم های شستشوی رنگ عملیات مختلفی انجام می شود که در آن شستشوی قطعات به دو طریق اسپری و غوطه وری انجام می شود. هر روش شستشو کاربرد های مختلفی داشته و این کاربرد ها موجب می گردد تا برتری نسبت به یکدیگر پیدا کنند.
یکی از انواع شستشو ، شستشو به روش غوطه وری یا دیپ است که این محصول برای کارخانه هایی با ظرفیت تولید کمتر پیشنهاد می شود .در این روش از قطعات در وان هایی حاوی مواد شستشو غوطه ور می شوند و به ترتیب مراحل شستشو از یک وان به وان دیگر انتقال داده می شوند و هر وان حاوی محلول های مورد نیاز برای شستشو می باشد. لازم به ذکر است که قطعه را به صورت منوال ( دستی ) داخل وان حاوی مواد شستشو قرار داده پس از طی زمان خاصی در دمای بین ۵۰ تا ۶۰ درجه زیر سازی شده و آماده ی رنگ آمیزی می گردد.این روش شامل سه بخش آب گرم، چربی گیری و فسفاته قطعه مورد نیاز با مشخصات فنی می باشد.در این روش به سه وان نیاز داریم که ابعاد آن با توجه به اندازه ی قطعه معین می شوند.
حجم وان های موجود در سیستم شستشوی دیپ به اندازه و ابعاد قطعات بستگی دارند و تعداد قطعات نیز در تعیین این حجم اثر گذار خواهند بود
می توان این گونه ذکر کرد که شستشو یکی از اولویت های کاری در رنگ آمیزی می باشد چرا که قطعه باید دارای سطحی صاف و صیقلی باشد که این امر کمک بزرگی برای نشستن رنگ روی سطوح می کند. شستشو توسط وان و سیستم های خشک کن صورت می پذیرد .جهت رنگ آمیزی قطعات آهنی و آلومینیومی می بایست در مرحله اول آن قطعه را کاملا با مواد چربی گیر شستشو داده، زیرا قطعاتی که در صنایع مختلف از آن ها استفاده مداوم می شود باعث شده به مرور زمان سطح قطعات با چربی ها و گرد وغبار ،آلوده شده جهت تمیز کاری و چربی گیری سطح قطعه همان گونه که گفته شد، اولین مرحله شستشو اولیه می باشد که در این گام مواد چربی و گرد و غبار روی سطح قطعه از بین می رود و در مرحله بعد برای از بین بردن آلودگی ها در اثر شستشو این قطعات به صورت اتوماتیک آبکشی می شوند.
درسیستم شتشوی دیپ که به سیستم غوطه وری نیز معروف است، وان هایی مختلف وجود دارند و قطعات به ترتیب وارد این وان ها شده و عملیات شستشو تکمیل می گردد. وان ها برای مراحل مختلف چربی زدایی، زنگ زدایی و فسفاته کاری دارای محلول های مختلفی هستند و می بایست این عملیات به ترتیب انجام شود.
استفاده از سیستم شستشوی غوطه وری موجب می شود تا ادوات بهتر در معرض محلول های موجود در وان ها قرار بگیرند و البته به نوع قطعات نیز بستگی دارد. لذا سیستم های غوطه وری را روشی راحت تر برای شستشوی قطعات می دانند.
معایب و مزایای سیستم شستشوی غوطه وری :
یکی از مهمترین معایب سیستم های شستشوی غوطه وری تغییر غلظت مواد درون وان ها می باشد. از آنجا که قطعات برای مراحل مختلف شستشو وارد وان می شوند با ترکیب مواد مختلف چسبیده روی سطوح قطعه و محلول های موجود در وان ها، سوسپانسیونی از مواد مختلف تولید می گردد که غلظت را تغییر خواهد داد. برای رفع این مشکل باید میزان دز مواد درون وان ها به صورت مداوم اندازه گیری شود و از بروز هر گونه تغییر جلوگیری به عمل آید.
اما در مقابل کاهش فضای مورد استفاده در سیستم های شستشوی غوطه وری موجب شده تا برخی از مشتریان این سیستم را به سیستم شستشوی اسپری و پاششی ترجیح دهند.
نمودار قیمت
نموداری برای تغییر قیمت های محصول موجود نیست.